O informare meteo de ploi torenţiale, vânt puternic și grindină intră în vigoare de joi de la ora 21.00 și este valabilă până sâmbătă seara, în toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, de joi seara până sâmbătă seara, se vor înregistra intensificări ale vântului în sudul Banatului.

În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie 2018) va continua să plouă în sudul Banatului și se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului.

Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Codul galben expiră joi la ora 21.00.

Hidrologii au emis și ei avertizări cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţ, valabile de joi până sâmbătă la ora 16.00.

De codul portocaliu de inundaţii sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Caraş Severin şi Gorj). Avertizările cod portocaliu sunt valabile de joi ora 13.00 până sâmbătă la ora 16.00.

Sub cod galben de inundaţii au intrat deja mai multe râuri din judeţ. Avertizările cod galben sunt valabile până sâmbătă la ora 16.00. Avertizările hidrologice din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior au fost ridicate începând de joi ora 13.00.

Articolul precedent500 de persoane în costum popular în Centrul Civic VIDEO
Articolul următorPlângere penală împotriva lui Liviu Dragnea! Procurorul care a decimat lumea interlopă de la frontiera cu Serbia se simte amenințat!