Jandarmii Montani au fost solicitați să intervină pe Semenic după ce un tânăr turist a rămas fără combustibil la ATV-ul cu care se deplasa.

”În seara zilei de 06 august, efectivele Postului de Jandarmi Montan Văliug au fost alertate, deoarece prin apelul unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că un tânăr, în vârstă de 18 ani, s-a rătăcit în zona Muntelui Semenic” spune plt. maj. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

Tânărul împreună cu alți doi prieteni, toți de cetățenie străină, au plecat cu ATV-urile din localitatea Gărâna în direcția Cantonului Murgila, din masivul Semenic, rămânând fără combustibil acesta s-a rătăcit de grupul din care făcea parte.

”Începând cu ora 22:34, jandarmii montani au început deplasarea către zona indicată, ținând legătura telefonică cu șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin care deținea informații privind coordonatele GPS a zonei în care numitul M.S. s-a rătăcit.

Pe un traseu greu accesibil din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, echipajul de jandarmi a reușit să găsească persoana în cauză, în jurul orei 02:35, la aproximativ 4 km de Cantonul Murgila.

La sosirea salvatorilor tânărul era într-o uşoară stare de hipotermie, deshidratat și foarte speriat. Acesta nu a avut nevoie de alte îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie de solicitarea ambulanţei.

Misiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 04:15, persoana fiind aşteptată şi preluată de familie.

Mulțumim pentru buna colaborare Serviciului Salvamont Caraș-Severin!” a mai spus Săndulescu.

Articolul precedentDan Negru revoltat de starea monumentelor istorice din Băile Herculane: ”#tuvăngură” VIDEO
Articolul următorDumitru Fărcaș s-a mutat la ceruri, Reșița îi oferise titlul de ”cetățean de onoare”