Angajații Facultății de Inginerie și Management au făcut excepție de la plata salariilor deși pe 14.11.2019 ceilalți angajați ai Universității „Eftimie Murgu” și-au primit salariile cuvenite, toți cu excepția celor din cadrul Facultății de Inginerie și Management.

În Universitatea tuturor posibilităților care ba este ba nu este sub monitorizare, în care ba sunt sau nu sunt bani, ba treaba merge sau nu merge, se pare că în esență toate funcționează „ ca pe roate” dar selectiv.

Motivul pentru situația creată este că veniturile primite de la buget pe numărul total și foarte mic de studenți înscriși la Facultatea de Inginerie și Management nu acoperă salariile cadrelor didactice ale facultății. Autonomia universitară este doar pe hârtie dacă salariile angajaților sunt asigurate numai din veniturile de la stat iar cei de la conducerea universității ar fi trebuit să găsească soluții de management care să asigure plata drepturilor salariale cuvenite tuturor angajaților.

Discriminare sau nu pentru că „pentru unii mumă iar pentru alții ciumă”, angajații facultății sunt indignați și se așteaptă să se ia atitudine pentru schimbarea deciziei, astăzi la Ședința de senat, de către doamna Președinte de Senat, și dumneaei  aflându-se în aceeași situație,  de către liderii de sindicat la nivelurile superioare și, în ultimă instanță, chiar de cadrele didactice care nu și-ar dori să petreacă și sărbătorile de iarnă în aceeași manieră ca și cele pascale ale acestui an, fără bani.

Din păcate pentru conducerea UEM, angajații au câștigat în instanță plata celor 20% tăiați anii trecuți, tot cu ”japca” așa că situația devine tot mai complicată.

 

Articolul precedentATENȚIE! Poliţia Română a declanșat acţiunea ‘Foc de artificii’
Articolul următorReabilitarea vechiului turn de apă din Iosefin ar putea începe în curând