După ce au muncit zile în șir, producătorii locali se confruntă cu un necaz mare în piețele din Timișoara scrie Realitatea de Timiș.

Producerea și vinderea răsadurilor este o afacere de tradiție pentru piețarii din Timiș. Semințele sunt alese cu grijă, li se oferă cele mai bune condiții, iar când răsadurile sunt numai bune de plantat, se vand cu prețuri cuprinse între 1 și 5 lei, în funcție de soi, aspect și mărime. Plantele aromatice sar chiar și de acest preț. 

Printre cei care-și vând răsadurile în piețele din Timișoara sunt și producători cărășeni din satele din zona Lugojului sau Oraviței, acolo unde există un număr mare de sere și solare.

Anul acesta nu a fost deloc unul bun pentru cei care au pariat pe vinderea răsadurilor pentru a-și rotunji veniturile. Cumpărătorii nu s-au înghesuit în săptămâna dinanitea și de după Paști, pentru că lucrul în grădină nu era permis în timpul sărbătorilor religioase.

Acum, că acestea au trecut, vremea rece și ploioasă îi ține departe de lucrările de plantare. Între timp, răsadurile au ajuns în perioada în care ar trebui să fie transplantate în grădini. Pănâ să treacă ploile și pământul să se usuce cât de cât, acestea riscă să se ofilească sau să lege rod pe tarabele din piețe.

Articolul precedentCONCURENȚĂ PENTRU HERCULANE, CAMPANIA ELECTORALĂ ADUCE ORAȘULUI BAIA DE ARAMĂ PROMISIUNEA DE STAȚIUNE TURISTICĂ
Articolul următorALERTĂ! Zeci de bancnote FALSE de 50 de lei au invadat piața. Cum le recunoști