Miron Mitrea a comentat informația conform căreia o bancă austriacă a scos profituri uriașe în Rusia în ciuda interdicțiilor impuse.

„Firmele austriece sunt cele care s-au retras cel mai puțin. Doar 6% din cifra de afaceri care era în Rusia au plecat de acolo, față de ceilalți care au plecat cam 60%. 

Să ne aducem aminte că Austria era într-un conflict serios cu SUA pe proiectul Nord Stream 2. Sigur că rămâne o supărare americano – OMV. Austria nu e în NATO, relația cu SUA e mult mai slabă față de alte țări.

E dreptul nostru să fim supărați, acum și Europa e supărată, americanii sunt foarte supărați. O să-i coste. Dacă fac 2.8 miliarde în Rusia, sigur că americanii vor fi supărați.

E treaba lor că fac asta, sigur că pe noi ne jignește. Am stat de vorba cu diferiți politicieni, nu le e bine în Europa. Domnul Nehammer nu duce țară într-o direcție bună. 

E subiectivă, e în defavoarea Uniunii Europene, rupe unitatea. Problema e că dacă Italia, Spania, Franța ar ieși din joc, dar nu ies. 

Dacă Raiffeisen are o problema și e amendată de Statele Unite cu o suma enormă sau sancțiuni, pot face americanii chestia asta, dar asta nu înseamnă că domnul Nehammer nu înseamnă că va fi înmuiat. Sondajele din Austria arată că el este undeva la 21%. Nu mai e la 35% sau cât avea”, a declarat Miron Mitrea la Culisele Puterii la Realitatea PLUS.

VEZI ȘI: Cum comentează Miron Mitrea posibila implicare a Chinei în livrarea de arme către Rusia: Ei sunt adversarii Statelor Unite și sunt puși în situația de a fi cu Rusia

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorElena Udrea, dezvăluiri despre Grupul de la Cluj – Cum comentează Cozmin Gușă