Premierul Marcel Ciolacu a dat, vineri, asigurări că România va menţine ajutoarele pe care le acordă refugiaţilor ucraineni.

Premierul României a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Iaşi, că în momentul de faţă există 84.000 de cetăţeni ucraineni stabiliţi în România după declanşarea războiului, pe 24 februarie 2022.

„O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni. Ştiţi foarte bine, din 84.000 care au rămas pe teritoriul României, mulţi dintre ei sunt mame cu copii, cu nepoţi, i-am încadrat în sistemul şcolar, chiar în limba maternă, indiferent de nivelul de învăţământ. Până acum am avut un efort de la bugetul statului decontat prin fonduri europene. România va continua să susţină Ucraina, mai ales în zona umanitară, cum este şi normal. Sperăm să nu mai avem de-a face cu un exod, cum a fost la începutul războiului”, a afirmat Ciolacu.

Şeful Executivului a vizitat, vineri, şantierul Spitalului Regional de Urgenţă din municipiul Iaşi. 

Marcel Ciolacu: Direcția în care se îndreaptă în acest moment Moldova este direcția corectă. Salariul mediu net în Iași a ajuns la 1.000 de euro

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiclonul care face ravagii în Italia a ajuns în România
Articolul următorȘeful Casei de Pensii a făcut calculele. Câți bani primește în plus un șofer care a lucrat 37 de ani?