Management defectuos la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița este concluzia unui control al Consiliului de Etică și Management Universitar al Ministerului Educației.

Printre problemele subliniate în Hotărârea emisă de CEMU ne-a atras atenția condamnarea unei Hotărâri a Senatului Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița, HS 86/16 mai 2015 prin care se lua decizia de a interzice accesul ”reprezentanților unei instituții de presă la informațiile publice”!

Documentul condamnă și felul în care a fost demis Sava Ianici, felul în care un alt decan a fost ”pus” să preia interimar conducerea Facultății de Inginerie, managementul prost al Secției de la Coronini dar și felul deloc transparent prin care a fost numit N Zamela la conducerea Centrului de la Coronini.

Nici încadrările de personal nu ar fi fost corect făcute, CEMU exemplificând cu situația asist. univ. dr. Zoltan Kis, ba chiar vorbește despre un ”exces de putere” la Universitate.

Hotărârea adoptată de către CEMU recomandă destituirea rectorului Andrade Bichescu dar și monitorizarea Universității datorită ”gravității situației financiare și interne”.

Contactat de reporterii Realitatea de Reșița rectorul Viorel Șerban de la Universitatea ”Politehnică” din Timișoara spune că oferta de fuziune prin absorbție a Universității din Reșița rămâne valabilă însă totul depinde și de cadrele didactice și Senatul de la Reșița, care trebuie să fie și ele de acord cu această procedură.

Hotărârea CEMU devine efectivă după emiterea unui ordin de ministru al ministrului Educației Naționale.

Contactat, prorectorul desemnat pentru comunicare, Cristian Chioncel, spune că la Universitate nu a ajuns nicio hotărâre a CEMU sau vreun ordin de ministru în acest sens.

 

Articolul precedentHunedoreancă dată dispărută de fiică, găsită în Caraș Severin, la un bărbat cunoscut pe Facebook
Articolul următorCity Centre Reșița și-ar putea primi în martie 2020 primul locatar