Premierul Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la un post TV, că parlamentarii PSD care n-au purtat mască la „Ora Guvernului” în Parlament pot fi amendați.

”Ba da, pot fi amendați. Oricum, un comportament total incorect, din partea unora care se pretind lideri. Aici forța exemplului este cea mai importantă. În spații închise, unde există mai multe persoane e obligativitatea purtării măștii. (…) a fost decizia lor să nu poarte mască și se consideră deasupra legii. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea. Profit de această ocazie să mai explic o dată care este rațiunea pentru care am luat această decizie de a institui obligativitatea portului măștii în spații închise. Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm, când vorbim, tușim și strănutăm. Virusul trăiește în aceste particule, care pot fi inspirate sau pot să ne atingă față. Portul măștii e o formă de a-i proteja pe ceilalți mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează și pe tine.

A nu respecta regulile înseamnă a pune în pericol pe ceilalți. Pentru că dacă nu porți mască, nu respecți regula de distanță fizică sanitară, dacă nu respecți toate regulile de autoprotejare, dar și de protejare, practic tu devii în mod deliberat un factor de risc și trebuie să fii sancționat. De altfel, este sancționat. Vom aplica amenzile. Cum facem diferența între cei 98% de cetățeni care sunt corecți, care respectă legea, și cei 2% care nu respectă legea. Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile și îi pun pericol pe ceilalți să nu încalce legea”, a explicat premierul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAcoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate
Articolul următorVremea se anunță instabilă în județ până joi