Pe 8 octombrie 2014 Agenția Națională de Integritate anunța că primarul Luca Mălăiescu a fost găsit în stare de incompatibilitate.

”Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 iunie 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003” scria ANI la acea dată. Primarul a explicat încă de pe atunci că este o greșeală.

Totul a început în anul 2006 când primarul a înființat o societate comercială dar care nu a apucat să lucreze efectiv niciodată. În 2009 ANAF decidea să inactiveze societatea iar în 2012 Luca Mălăiescu era ales primar al orașului Oțelu Roșu. ”Potrivit statutului acelei societăți în 2012, când am depus jurământul de primar eu nu mai eram administratorul acelei societăți căci se stipula că administratorul are un mandat de patru ani, deci până în 2010” explică primarul.

Cu toate acestea Curtea de Apel Timișoara a respins contestația făcută de Mălăiescu raportului ANI, însă a obținut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție care a anulat raportul și i-a dat lui Mălăiescu cheltuieli de judecată de 5.000 de lei.

Soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Articolul precedentIosif Vidu, cărășeanul care împlinește 100 de ani FOTO VIDEO
Articolul următorBilanț după inundațiile de luni seara: 20 de localități afectate, 4,5 de milioane pagube