Singurul cărăşean care împlineşte anul acesta un secol de viaţă este Iosif Vidu. El locuiește în comuna Lăpuşnicu Mare, şi a primit, miercuri, vizita prefectului judeţului, Matei Lupu.

Emoţionat, acesta a primit astăzi vizita prefectului judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, însoţit de șefii şi reprezentanţii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Caraş-Severin, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gl.Bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraş-Severin și Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin), care i-au înmânat un steag tricolor, o insignă omagială cu inscripția ”România 100” și o scrisoare de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat Campania „O viaţă cât un centenar”, prin care se doreşte aducerea în prim-plan a românilor născuţi în anul 1918, anul Marii Uniri. La împlinirea unui secol de viaţă, Iosif Vidu s-a arătat încântat de gestul autorităţilor şi spune că nu ştie cum a reuşit să ajungă la această venerabilă vârstă. Momentul de sărbătoare a fost marcat printr-un tort cu sigla Centenarului, o diplomă, drapelul României, dar şi o sticlă de şampanie.

„Sunt bătrân, dar mâinile îmi sunt bune. Picioarele, însă, nu mă ţin atât de bine şi mă ajut de cârje. Am trăit greu. Sărăcia a fost mare, dar am trecut peste toate împreună cu soţia mea, Ana, cu care m-am căsătorit în 1945. Unul din copiii noştri are 72 de ani”, a declarat sărbătoritul.

Cei doi s-au cunoscut după cel de-Al doilea Război Mondial, s-au căsătorit şi au împreună cinci copii, opt nepoţi şi trei strănepoţi. Cel mai în vârstă copil al lor are deja 72 de ani. Omul este decorat de către Armata Română și cea Germană, este veteran de război și spune că a crescut într-o sărăcie mare într-o colibă. Acum are o casă mare, trainică și încă se ține pe picioare, chiar dacă duce în spate povara unui secol de viață…

 

 

Articolul precedentDoi copii rămași captivi într-un tomberon salvați de pompierii militari
Articolul următorLuca Mălăiescu, primarul din Oțelu Roșu, a câștigat definitiv procesul cu ANI