Oțelu Roșu se transformă pe zi ce trece într-un orășel cochet și curat, cu un centru civic complet transformat, cu o casă de cultură modernizată și cu aproape toate străzile asfaltate.

Primarul Luca Mălăiescu spune că a fost foarte greu mai ales că, la început, nu erau proiecte depuse și a trebuit să se bazeze în mare parte doar pe veniturile de la bugetul local.

”La Oțelul Roșu foarte multe lucruri am făcut din bugetul local. Nu au fost bani pe proiecte guvernamentale sau proiecte făcute prin UE. Bugetul local la Oțelul Roșu nu este un buget mare, este mai mic ca la Oravița sau Moldova Nouă deoarece e un oraș mai mic, dar s-au realizat multe cu el și, în perioada următoare, vom realiza foarte multe proiecte pe care le vom finanța de la bugetul local” spune primarul Luca Mălăiescu.

Un proiect îndrăzneț este realizarea unui cinematograf 3D în cadrul Casei de Cultură, investiție care este aproape gata. Iar unul dintre primele filme ce vor rula acolo va fi cel ce a avut lansarea chiar ieri, celbra peliculă a lui Toma Enache: ”Între chin și amin”, peliculă în care debutează ca actriță și Kira Hagi, fiica marelui fotbalist.

”Vom avea cinematograf 3D, din păcate la Oțelul Roșu nu am reușit să facem așa cum e la Reșița, Caransebeș, Oravița, cu societăți comerciale de profil care au adus investiția. În urma analizei pe care au făcut-o fiecare, nu au fost de acord datorită faptului că este un cinematograf 3D în apropiere, la Caransebeș.

În 2 ani de zile nu  am găsit pe nimeni care ar dori să investească într-un cinematograf cu bugetul local, așa că acest cinematograf va fi finalizat în maxim 3 luni de zile” spune edilul de la Oțelul Roșu.

”Anul acesta începem și lucrările la o grădiniță nouă la standarde europene,în cartierul Libertății, mai asfaltăm ce a mai rămas pentru că am promis asta. 80% din oraș este asflatat, 70% din venituri proprii. Am avut doar un singur proiect pe fonduri guvernamentale din care am asfaltat 14 străzi. Îmi doresc mult ca până la sfârșitul mandatului să reușesc să asfaltez restul orașului pentru că mi-am dorit mult să fim primul oraș din județul Caraș-Severin care are asfaltat și ultima stradă din oraș” a mai spus Luca Mălăiescu.

 

Articolul precedentGrupul Ecologic de Colaborare Nera evaluează impactul deșeurilor miniere din zona de frontieră România – Serbia
Articolul următorDoctorul Jenar afirmă că lui Victor Ponta i s-ar fi promis un primar liberal