Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineața la ora 9.00, o avertizare COD GALBEN de vânt și ninsorori viscolite în 22 de județe, în special în zona de munte.

Avertizarea COD GALBEN intră în vigoare azi la ora 12 și expiră luni la ora 16.00, potrivit ANM.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 martie, ora 12:00 – 11 martie, ora 16:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului la munte, ninsori viscolite la peste 1800 m;
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, la munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100…120 km/h. La altitudini de peste 1800 m, temporar, în cursul nopții de duminică spre luni (10 / 11 martie), va ninge viscolit.

Citește și…

Notă: Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Barul „Până la fund” a fost închis din cauza chelnerițelor dezbrăcate FOTO incendiar

Val de AER POLAR peste România. Prognoza meteo a fost revizuită. Cum va fi vremea până pe 1 aprilie

Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad și cu 10 grade Celsius, anunță meteorologii, iar la munte sunt așteptate ninsori. 23 de judeţe sunt sub COD GALBEN de vânt. Va fi, probabil, ultima zvâcnire a iernii.

„Luni nu se vor mai depăși 17 grade Celsius în nicio regiune iar jumătatea de nord, temperaturile vor fi cuprinse doar între 7 și 11 grade. Sunt temperaturi ceva mai apropiate de normalul acestei perioade. De asemenea, vor fi și reprize de precipitații”, a declarat meteorologul ANM Meda Andrei.

„În București, dacă astăzi vor fi 22-23 de grade, luni vor fi 14-15 grade, aproape 10 grade, dar acest lucru se va întâmpla pe parcursul a trei zile. Scăderea va fi ușoară și, chiar și așa, valorile de temparetură vor rămâne încă peste ceea ce ar trebui să avem, în mod normal la acastă dată. Aș putea spune că, în mai multe zone din țară, astăzi o să fie cea mai caldă zi de până acum”, a msi spus meteorologul.

Articolul precedentDacian Cioloș le-a spus reșițenilor că interesul Alianței 2020 USR+PLUS este să aducă Europa în România VIDEO
Articolul următorMinisterul Culturii vrea modificarea Legii monumentelor istorice pentru a proteja imobile în litigiu VIDEO