După ce a făcut ”ravagii” printre problemele de integritate și conflict de interese ale înalților demnitari public, Agenția Națională de Integritate a dat iama în 20 de aleși locali, trei dintre ei fiind din Caraș-Severin.

Primul pe listă este primarul din Răcășdia, Mirco Lechici, în sarcina căruia ANI a reținut că ”începând cu 2012 exercită simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, titular al Lechici Ilie-Mirco Întreprindere Individuală” lucru despre care primarul a fost înștiințat și a trimis un punct de vedere.

Și fostul viceprimar din Fârliug, la un moment dat chiar cu atribuții de primar, a fost găsit incompatibil de ANI. Și acestuia inspectorii de integritate îi rețin faptul că ”în perioada exercitării mandatului de viceprimar (2012 – 2016) a deținut și exercitat simultan și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Negariu Cornel Ioan Persoană Fizică Autorizată” lucru despre care a fost înștiințat și cu privire la care a trimis un punct de vedere.

A treia victimă a ”integrității” este un consilier local din Zăvoi, Muntean Alexe, ”în exercitarea mandatului de consilier local (2012 – 2016) a luat parte la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului local, deși avea un interes personal patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”. Potrivit comunicatului ANI acesta nu a trimis un punct de vedere Agenției cu privire la acuzațiile ce i se aduc.

Articolul precedentVeste bună pentru Caraș-Severin: nici un caz de rujeolă în 2018
Articolul următorCaraș-Severinul la 7 procente sub media națională de promovare la BAC