Aproximativ 40 de persoane au fost evacuate, marţi seara, din cauza a două incendii, unul izbucnit în municipiul Caransebeş şi altul în oraşul Anina.

„Cu puţin timp înainte de ora 22,00, prin apel 112 a fost anunţat un incendiu izbucnit la un apartament de pe strada Ştefan Velovan, din municipiul Caransebeş. Au intervenit de urgenţă două echipaje de stingere şi unul SMURD, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş. Incendiul emana mult fum, care a pătruns şi în casa scării, astfel că s-a impus evacuarea unui număr de şapte persoane de la nivelul superior. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La nici cinci minute de la momentul anunţării acestui incendiu, un altul a izbucnit la un apartament în oraşul Anina, în urma căruia 30 de persoane au fost evacuate. Pentru stingerea acestuia au acţionat un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa şi SVSU Anina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, plt. maj. Magdalena Tocmelea.

Proprietara apartamentului din Caransebeş nu era acasă în momentul izbucnirii incendiului, ajungând la domiciliu în timpul intervenţiei de stingere. Aceasta a suferit un atac de panică şi a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital.

A ars mobilierul din camera în care s-a produs incendiul, iar restul apartamentului şi casa scării au fost afectate puternic de fum. Din apartament a fost salvat un câine de talie mică, care nu părea să fie rănit. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului a rezultat că incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

În ceea ce priveşte incendiul din Anina, nici în acest caz nu a fost nimeni rănit, dar au fost evacuate 30 de persoane de la nivelurile superioare. A ars mobilierul din cameră, o uşă şi un toc de geam, iar la apartamentul de la nivelul superior a fost afectat un geam. În acest caz, focul pare să fi izbucnit din cauza unui sistem de încălzire improvizat.

Articolul precedentCârnații de la Soceni devin produs tradițional
Articolul următorUPDATE Accident cu 9 persoane implicate la Jupa FOTO