Numărul buletinelor de analiză pozitive cu virus gripal în Caraș-Severin a ajuns la 22, după ce în ultimele două zile au apărut patru noi cazuri, la pacienți cu vârste între 5 și 68 de ani, din Reșița și Caransebeș.

Autoritățile sanitare rămân în alertă, urmărind cu atenție evoluția virusurilor iar măsurile speciale continuă în spitale și instituții medicale, sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică.

Numărul deceselor produse de gripă a ajuns la 118, anunță miercuri Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din județul Olt.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în total 118 persoane au murit în acest sezon din cauza gripei.

Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din județul Olt. 115. Aceasta a murit miercuri și avea condiții medicale preexistente. De asemenea, ea nu era vaccinată antigripal.

Sursa citată mai anunță decesul unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Timiș, al unui bărbat de 82 de ani din județul Argeș, al unui bărbat de 40 de ani din județul Prahova și al unui alt bărbat în vârstă de 68 de ani, tot din județul Prahova.

Toți aveau condiții medicale preexistente.

În cazul femeii din Olt, al bărbatului din Timiș și al bărbatului din Argeș se știe că nu erau vaccinați antigripal, iar în cazul bărbaților de 40 de ani și 68 de ani din județul Prahova antecedentele vaccinale nu sunt cunoscute.

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

Articolul precedentViscolul închide drumul spre Semenic, din pasul Prislop
Articolul următorSurprize de Ziua îndrăgostiților la Băile Herculane