Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă în intervalul: 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00.

 În intervalul menționat, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).


Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie
disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Articolul precedentDaune de zeci de mii de euro după ce un accident de motocicletă l-a lăsat infirm pe viață
Articolul următorRaluca Turcan – Ce se întâmplă cu școala din toamnă: „Predarea online trebuie să devină o obișnuință”