Cea de-a II-a ediţie a „Caransebeş Film Festival 2018” se desfăşoară în aceste zile în Parcul „General Ioan Dragalina” din municipiu, care a devenit, pentru câteva zile, un adevărat cinematograf în aer liber.

„Oamenii sunt aşteptaţi sub platanii din parc, cu 500 de scaune, un nou ecran, o nouă sonorizare şi un aparat de proiecţie. Toată infrastructura e asigurată. Actriţa de la Teatrul de Vest Reşiţa Ana-Maria Cizler este cea care a creionat prezentarea filmelor, pentru a stârni interesul publicului pentru vizionare şi pentru a cultiva publicul pentru acest eveniment cinematografic, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, dar şi aniversării a 100 de ani de cinematografie românească. Astfel, pasionaţii de film se pot reîntâlni cu mari actori români şi străini în producţii care abordează subiecte sensibile ale literaturii române şi universale, personaje captivante şi situaţii amuzante sau periculoase”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş, Ioan Cojocariu, organizator al manifestării.

Cu excepţia zilei de miercuri, când, de la ora 11,00, la Cinematograful „Luna” din municipiu a avut loc proiecţia filmului „Când pământul vorbeşte”, primul documentar despre istoria românilor, toate filmele rulează în Parcul „General Ioan Dragalina”, de la ora 21,00, iar intrarea este liberă.

Filmele care au fost vizionate până în prezent sunt „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, şi „Felix şi Otilia”, în regia lui Iulian Mihu. Miercuri a rulat filmul „Carol I, un destin pentru România”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, joi, „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, iar vineri va rula „Despicable Me 3” (film de animaţie).

Sâmbătă este programat filmul „Crima din Orient Expres”, după best-seller-ul Agathei Christie, iar duminică „Thor: Ragnarok (American superhero film)”.

Simpozionul „100 de ani de cinematografie românească” va avea loc tot sâmbătă, de la ora 17,00, la Casa de Cultură „George Suru”.

Festivalul, care se va încheia pe data de 5 august, este organizat de Primăria Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru”, Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, cu sprijinul Institutului Cultural Român, Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română şi Dacin Sara.

Articolul precedentSpitalul Județean din Reșița sancționat pentru criza de anestezic
Articolul următorTată și fiu bătuți și umpluți de sânge de o familie din Greoni, atacatorii lăsați în libertate FOTO VIDEO