Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să prezinte problemele de funcționare a Spitalului Municipal de Urgență.

În opinia primarului nu deficiențele majore din spital au declanșat o campanie de presă ci interese ascunse ar fi făcut asta, spitalul fiind nici mai rău dar nici mai bun decât alte spitale din țară.

”Problemele nu sunt de ieri de azi, dar în ultima vreme am observat o recrudescență, un fel de război în presă între două sau 3 tabere: între primărie și o parte din personalul medical din spitalul municipal de urgență din Caransebeș care se datorează în opinia mea, unor măsuri care actualul management al spitalului împreună cu mine încercăm să le luăm pentru redresarea situației spitalului Municipal Caransebeș” a declarat Felix Borcean.

Datorii de 10 milioane de lei

”Probabil toți știți, spitalul este îngropat în datorii care nu sunt de ieri de astăzi, sunt aproape 10 milioane de lei. Am ținut să facem această conferință de presă pentru a dovedi că nu se ferește nimeni de presă cum s-a speculat și am ținut să fie prezentă toată conducerea spitalului, inclusiv doamna director economic. Nu vreau să susțin un monolog, aș vrea să puneți și întrebări. Situațiile prezentate sunt reale , însă  tendențiozitatea reportajului se referă la faptul că au fost prezentate verbal anumite aspecte pe care eu vreau să le contracarez.

Problema medicamentelor nu este tocmai reală, sunt unii pacienți care sunt nevoiți să își cumpere anumite medicamente dar asta este o problemă generală în sistemul de sănătate din România, nu ați descoperit nimic nou la spitalul din Caransebeș, dar din discuțiile de astăzi am aflat că există un stoc de medicamente în valoare de circa 120 de mii de lei în spital. Este o falsă problemă. Într-adevăr întâmpinăm dificultăți foarte mari în a achiziționa medicamente, momentan lucrăm doar cu un furnizor care mai acceptă sistemul acesta pentru că noi avem datorii foarte mari la alți furnizori și atunci sunt constrânși să se lucreze doar cu o anumită firmă care vinde și mai scump” explică Borcean unele deficiențe.

Datoriile foarte mari, spune primarul, fac ca investițiile în clădirea unității spitalicești să fie extrem de rare și greu de făcut, toate administrațiile încercând cu prioritate să reducă din arierate.

”O altă problemă prezentată este faptul că nu s-au mai făcut investiții de ani de zile. Eu nu o să fac referire decât la investițiile făcute în perioada de când sunt eu primar. În anul 2016 secția de reanimare (geamuri și uși, reparații acoperiș în totalitate, salonul ATI, reparațiile la lift și maternitatea), în 2017 (amenajare cabinet EKG), în 2018 (reabilitarea unui salon ATI, înlocuirea geamurilor la secția de neurologie, instalația de gaze ATI, geamurile la secția de cardiologie, schimbat ușa ATI) și în 2019 (reparații iluminat acces morgă, înlocuit uși și acces morgă, reparații la secția pediatrie 3 saloane, amenajare salon urgențe pediatrie). Este un spital de urgență, nu deservește doar Caransebeșul. Sunt aproximativ 22 de UAT-uri care vin și se tratează aici din partea cărora nu am primit niciun ajutor. Toate aceste investiții s-au făcut strict din bugetul local, din bugetul cetățenilor municipiului Caransebeș” a mai ținut să sublinieze Felix Borcean.

Articolul precedentSatrapii pădurilor din Semenic, senatorul Mihai Goțiu arată cu degetul spre Mihai Bona și colegii lui, cu actele pe masă
Articolul următorIonuț Popovici, liderul PMP CS, anunță prima dezertare din PSD: Dumitru Ursu