Direcția de Sănătate Publică (DSP) Caraș-Severin anunță că la noi în județ au fost înregistrate patru noi cazuri de gripă.

Asta după ce au fost urecheați în direct chiar de ministrul Sorina Pintea care spunea că, inițial, DSP Caraș-Severin ar fi raportat un singur caz de gripă și că i-ar fi tare greu să creadă că în tot județul ar fi doar un singur caz.

”Până în acest moment județul Caraș-Severin a înregistrat patru cazuri de infectare cu virus gripal de tip A, confirmate în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din București.

Este vorba de o femeie de 75 de ani, de la Obreja, care a decedat în urma unor multiple afecțiuni. Următoarele cazuri confirmate sunt reprezentate de o femeie de 69 de ani de la Reșița, de un băiat de 17 ani, de asemenea, din Reșița și de un bărbat de 41 de ani din Iablanița” spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

În urma demersurilor Direcței de Sănătate Publică a județului, spitalele din județ au luat măsuri speciale de limitare a vizitatorilor în unități dar și cadrele medicale sunt pregătite cu măști și cu măsuri de dezinfecție, pentru a limita circulația virusurilor. DSP Caraș-Severin a solicitat o suplimentare de vaccin antigripal la Ministerul Sănătății și e pregătită să ia toate măsurile care se impun.

În continuare, populația e sfătuită să evite pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să se îmbrace adecvat și să includă în alimentație vitamine și multe lichide.

Articolul precedentAlertă nowcasting Cod galben
Articolul următorProblemele din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului au ajuns la Al Jazeera VIDEO