Reprezentanții Organizației Mondialale a Sănătății spun că nu există nicio dovadă că persoanele vindecate de coronavirus nu se pot reinfecta. Dr. Alexandru Rafila a explicat că majoritatea oamenilor devin imuni, însă nu se știe pentru cât timp.

 

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la OMS, dr. Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă seara, la un post TV, faptul că unii pot fi imuni pentru câteva luni, alții pentru câțiva ani.

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează. Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a spus dr. Alexandru Rafila.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat sâmbătă în ce privește emiterea ”pașapoartelor de imunitate” sau de ”certificate fără risc” persoanelor care au fost infectate, spunând că nu există în acest moment ”nicio dovadă” că oamenii care au fost infectați cu COVID 19 nu se pot infecta pentru a doua oară.

Emiterea ”pașapoartelor de imunitate” sau de ”certificate fără risc” persoanelor care au fost infectate, ar putea în realitate să crească riscul răspândirii, spune OMS, relatează The Guardian.

 

 

Scrie Realitatea.net

Articolul precedentOmul care locuieşte în cel mai sigur loc de pe planetă. „Insula aceasta mă protejează total de epidemie”
Articolul următorDonald Trump l-a sunat pe Klaus Iohannis. Cei doi au discutat despre situația generată de pandemia de COVID-19