Cozmin Gușă și Sorin Roșca Stănescu au vorbit, în exclusivitate, la „România Suverană”, despre reînființarea Clubului Român de Presă. Cei doi au afirmat că este nevoie de o resolidarizare a presei. Slăbită în ultimii ani de atacurile reprezentanților Statului Paralel.

„Ideea reînființării Clubului Român de Presă pe alte coordonate i-a aparținut lui SRS, care a vrut să transforme un eveniment urât, așa-zisa „listă a putiniștilor” din România, pe care apar circa 100 de personalități din jurnalism și politică, dar și vreo 200 de site-uri, să o transforme într-un eveniment de reconsolidare a solidarității în presă.

Însă, ideea este mai veche, de câțiva ani, am „complotat” cu bunul meu prieten Maricel Păcuraru, am avut vreo 3 încercări în ultimii 10 ani, toate s-au terminat prost pentru că Statul Paralel era foarte puternic și solidaritatea în presă foarte mică. Eu vorbesc despre vremurile lui Coldea și Băsescu. Maricel Păcuraru s-a oferit, într-o discuție cu Sorin Roșca Stănescu, după ce a discutat și cu mine, să creăm acel moment de resolidarizare a presei, iar acest pretext, această prigoană nemaivăzută după 1989 împotriva personalităților care vor să spună adevărul este oportunitatea perfectă,” a afirmat consultantul politic Cozmin Gușă.

VEZI ȘI: SRS: Vom reface Clubul Român de Presă având ca bază de fondare chiar “lista putiniștilor”

Sorin Roșca Stănescu a oferit și detalii despre oamenii pe care-i are în vizor pentru proiectul ambițios.

„Cu sprijinul lui Cozmin Gușă și al lui Marciel Păcuraru și dacă voi beneficia și de consultanța Sarmizei Andronic, o consultanță extrem de importantă pentru proiectul nostru, sunt convins că vom reuși, într-un timp record, să coalizăm întreaga presă. Noi nu vrem să ne apărăm, pentru că nu suntem atacați, dar avem nevoie de un club român de presă pentru a exercita o influență benefică asupra societății, este timpul să fructificăm potențialul uriaș pe care-l are presa. Acest lucru a fost întrerupt de Traian Băsescu și o voi face cu sprijinul acestor oameni deosebiți pe care-i am în jurul meu.

De această dată, nu vom apela în primul rând la societățile de presă din Capitală, sigur, vom apela și la ele, dar în primul rând ne adresăm instituțiilor de presă din întreaga țară, sunt mii de jurnaliști buni în întreaga țară, care-și fac meseria cu profesionalism”, a afirmat și Sorin Roșca Stănescu.

Articolul precedentBobby Păunescu: Este timpul ca politicienii să înțeleagă faptul că cetățeanul este cel mai important
Articolul următorAtenționare COD GALBEN de ninsori şi viscol – ANM, noi mesaje de vreme severă. HARTA actualizată, vizat inclusiv vestul țării