În perioada 11-14 iulie, în Parcul Herăstrău din capitală, a avut loc Cantus Mundi București Fest 2019 – cel mai mare eveniment naţional de educaţie şi integrare socială prin muzică!

Corul STELUŢE al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din Reşiţa, condus de dirijor: prof. Mariana Brebenariu, a urcat pe scenă, alături de alte coruri din țară, la repetiţia cu trupa VUNK împreună cu Ducu Bertzi.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului, copiii au participat și la activități de „fabricat” instrumente muzicale din materiale reciclabile sau din legume, având posibilitatea testării instrumentelor confecţionate pe ritmuri de muzică. Micuții s-au delectat și la atelierele: Street Music, Fallow me Zone, Grădina cu jocuri şi Magazinul Orei Comice pentru copii.

Toate concertele au avut ca scop transmiterea unui mesaj puternic: muzica ne poate uni, indiferent de condiție socială, etnie, capacități fizice sau psihice.

Evenimentul a fost organizat de membrii Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și echipa Programului Național Cantus Mundi, cu sprijinul Primăriei București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

 

Articolul precedentTurismul din Mehedinți, în creștere, cel din Caraș-Severin… în gropi VIDEO
Articolul următorComitetul Director al PNL Caraș-Severin a aprobat excluderea lui Adrian Torma și desfințarea organizației din Moldova Nouă