Decizia luată de Biroul Permanent Județean al PNL Caraș-Severin a fost confirmată ieri de către Comitetul Director al formațiunii politice.

Patru primari care nu au obținut rezultate serioase la alegerile din 26 mai sau au fost dovediți că au colaborat cu PSD au fost excluși din PNL, cel mai cunoscut dintre ei fiind primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma.

Acesta a fost prezent la ședința Comitetului Director și a declarat că nu are nicio colaborare cu PSD și că în mod tradițional la Moldova Nouă PNL a obținut scoruri foarte mici.

Comitetul Director a decis excluderea lui Adrian Torma și dizolvarea filialei locale, de construcția uneia noi fiind numit să se ocupe consilierul județean Ghiță Sporea.

S-a mai decis și excluderea primarului din Grădinari, care pierde și conducerea filialei, preluată de viceprimarul Marcel Merșa.

Nu e o surpriză pentru mine faptul că, astăzi, o majoritate dintre colegii care au fost prezenți la CDJ au ales să voteze împotriva mea, să voteze pentru excluderea mea, pentru că pe unii dintre ei nici nu îi cunoșteam, au venit cu delegații de la diverse organizații și n-am stat să verific eu sau să solicit verificarea tuturor delegațiilor sau tuturor documentelor, dacă au fost în regulă. E o asumare a Partidului Național Liberal de a exclude un primar care, cu toate că acesta conduce un oraș extrem de greu, Moldova Nouă, cu probleme sociale, cu lipsa unei tradiții de în a aduce investitori, a dezvoltat comunitatea, totuși, lucrurile se schimbă acolo pentru că avem multe proiecte europene și guvernamentale și bazat doar pe niște supoziții că undeva, cândva aș fi spus cine știe ce, președintele nostru, Marcel Vela, a reușit să convingă 56 de colegi că eu trebuie să fiu exclus din PNL, uitând poate să-și aducă aminte că el și-a mutat un coleg deputat, Ocuț, de la PNL la ALDE, că a pierdut alegerile în 2016 în fața lui Ionuț Chisaliță în Caransebeș și multe alte lucruri pe care chiar dumnealui le-a negociat cu PSD-ul, eu nenegociind nimic, decât solicitând prin întâlniri să se rezolve problemele comunității, problemele de buget, clădirea Delphi și multe alte probleme importante pentru comunitate. Se pare că în România nu ai voie să stai de vorbă cu cei din alte partide pentru că e un delict, cel puțin la PNL Caraș-Severin. Aștept să fiu informat că sunt exclus din PNL, o să mă consult cu cei care au susținut acel fenomen din 2016, în Moldova Nouă, de schimbare a clasei politice și care în continuare susțin mișcările mele și vom vedea dacă mai continuăm și unde” a declarat Adrian Torma după Comitetul Director de la Soceni.

Articolul precedentCorul STELUŢE pe scena Cantus Mundi București Fest 2019
Articolul următorLa Oravița au început zilele orașului FOTO