Luna iulie se încheie cu un nou cod galben de ploi emis de meteorologi. Acesta vizează 14 județe din arcul carpatic și este valabil până luni seara la ora 21.00.

Avertizarea este valabilă în intervalul 29 iulie, ora 14:00 – 30 iulie, ora 21:00, iar meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă în chiar centrul județului Caraș-Severin.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată atât în județ cât și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Primele două luni din această vară au fost cele mai ploioase din ultimii opt ani. În lunile iunie și iulie, aproape că nu a fost o zi în care să nu plouă în România, iar meteorologii spun că vara aceasta este una atipică pentru toată emisfera nordică fără zile caniculare.

Articolul precedentÎnvățăm din greșelile trecutului: program mărit la pașapoarte în luna august VIDEO
Articolul următorAcordeoncaleodoskopya la Casa de cultură