În Caraș-Severin nu există, momentan, niciun centru de testare COVID-19, iar cei care au nevoie de acest test trebuie să meargă în județele învecinate, de obice în Timiș. 

Conform listei publicate pe siteul Ministerului Sănătății, în Caras-Severin nu există laboratoare pentru testarea COVID-19. Există  doar puncte de lucru ale unor laboratoare private care pot face aceasta analiza,  dar nu sunt în evidenta Directiei de Sanatate Publică. Așa că  mulți cărășeni aleg să apeleze la centrele aflate pe lista Ministerului Sanatatii, cele mai apropiate fiind cele din Timiș  

 „În Caraș-Severin, din păcate, există doar câteva puncte de lucru ale unor laboratoare avizate care fac astfel de teste. DSP nu are o relație instituționalizată cu aceste laboratoare. Ele sunt private, dar oamenii se pot adresa lor și pot face aceste teste”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Centru de testare va deveni Spitalul Județean de Urgență Reșița, însă numai după ce Ministerul Sănătății îi va acorda avizele necesare în acest sens, documentele fiind depuse din 3 iulie. Până atunci, unitatea medicală poate face testări doar în cazurile suspecte, nu și la cerere.

Articolul precedentȘase jucători de la Dinamo au fost depistați pozitiv cu COVID-19
Articolul următorRomânia atinge un nou record de noi cazuri de infectări cu coronavirus