Înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară este finanțată din fonduri europene nerambursabile, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, derulat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară și anunță începerea lucrărilor de cadastru în 228 de comune din 37 de judeţe. Acestea se desfăşoară în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) şi sunt gratuite pentru cetăţeni, fiind finanțate din fonduri europene.

 

Printre comunele în care va începe înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se numără și cinci din județul Caraș-Severin, cu o suprafață totală estimată de 31.038 hectare. Este vorba despre: Cornea (4.275 ha), Domașnea (5.180 ha), Glimboca (4.409 ha); Luncavița (4.903 ha) și Obreja (12.271 ha). În total, în Caraș-Severin, beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului 21 comune, 16 dintre acestea – Armeniș, Băuțar, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Constantin Daicoviciu, Cornereva, Iablanița, Marga, Mehadia, Păltiniș, Sacu, Slatina Timiș, Teregova, Topleț și Zăvoi – fiind deja în lucru, informează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Caraș-Severin.

 

Finanțarea lucrărilor de cadastru este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional  2014 – 2020, în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat. În total, la nivel național, în cadrul acestui proiect se realizează lucrări de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de comune.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentSindromul post-COVID atacă pacienţii care au avut forme uşoare. Medic român, semnal de alarmă
Articolul următorOravița, pe harta turismului balnear. Ape cu același potențial precum cele de la Băile Felix