Final pentru dosarul Hidroelectrica. Buzăianu şi naşul lui, Dan Ioan Popescu, scapă de anchetă. Ambii au fost suspectați că ar fi fost în spatele lui Adrian Chebuțiu, inclusiv în emisiuni publice ale PRO TV.

DNA a comunicat pentru G4media.ro că a clasat dosarul Hidroelectrica în care erau investigaţi directorii companiei de stat care au semnat contractele privind retehnologizarea Porţilor de fier şi în care erau vizaţi omul de afaceri Bogdan Buzăianu, considerat cel mai mare băiat deştept din Energie şi fostul ministru PSD al Industriilor din Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu zis DIP. DNA a răspuns acum unei solicitări de presă a G4media.ro privind stadiul anchetei.

Buzăianu a fost principalul beneficiar al contractelor considerate păguboase pentru Hidroelectrica. Numai compania reprezentată de el, Energy Holding, a avut un contract de 1 miliard de dolari cu compania de stat. Valoarea reprezenta 1 la sută din PIB-ul României din 2004, atunci când a fost încheiat contractul. Ministrul Industriilor în Guvernul Năstase era Dan Ioan Popescu, naşul de cununie al lui Buzăianu.

Soluţia de clasare s-a dat în iulie anul trecut, dar nimeni nu a ştiut. Procurorii dau vina pe decizia CCR care a dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea de legislaţie secundară.

Citește și…

Citește continuarea pe g4media.ro.

Articolul precedentCod portocaliu de vreme severă imediată în județul Caraș-Severin
Articolul următorElevii de liceu susțin, luni, prima probă la simularea examenului de Bacalaureat