În Caraș-Severin au apărut primele încălcări ale legislației electorale, evident legate de afișajul electoral, singurul obiectiv din campanie bifat de principalii candidați.

Potrivit legii este infracțiune ruperea sau distrugerea elementelor de afișaj electoral. Iar, potrivit art 41, alineat 6 din Legea 370/2004 afișajul electoral se face doar pe panourile special montate în acest sens de către primării, iar fiecare candidat are dreptul la un singur afiș.

Prima prevedere este încălcată în municipiul Reșița unde, pe panoul de la intersecția străzii Progresului cu bd. Muncii a fost rupt brutal un afiș al candidatului Klaus Iohannis. A doua prevedere menționată de noi este încălcată pe panourile din satul Câlnic, sat aparținător municipiului Reșița,unde apar mai multe afișe ale PSD sau ale candidatului acestuia, Viorica Dăncilă.

Până la această oră pe site-ul Instituției Prefectului Caraș-Severin, care găzduiește și afișajul pentru Biroul Electoral Județean, nu apare nicio decizie cu privire la aceste încălcări ale legisalției electorale, cel mai probabil partidele contra candidate de depunând încă sesizări în acest sens.