30 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei au fost aplicate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin de la începutul anului, pentru nerespectarea obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine dar și a condițiilor de bunăstare ale animalelor!

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează zilnic verificări pe raza județului privind respectarea de către deținătorii de animale a obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine, precum și cu privire la respectarea condițiilor de bunăstare ale animalelor.

 

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele canine prin microcipare. Câinii neidentificați și neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora.

 

Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10.000 de lei!

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentVremea în vestul țării, la final de săptămână
Articolul următorTop 10 nume de copii în Europa: Lucas și Sofia conduc detașat