Tehnici noi de diagnostic și tratament ai cancerului prin proiectul Rosecan, finanțat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia!

Prin tehnica secvențierii, sunt identificate genele implicate în apariția și dezvoltarea celulelor canceroase, asigurând un diagnostic de precizie și personalizarea terapiei – o abordare inovativă care urmărește vindecarea bolii sau prelungirea duratei și calității vieții.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost dotat cu aparatură medicală: un computer tomograf, echipamente IT – servere și PC-uri, 3 aparate ecograf, 40 de aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale, un aparat Roentgen, aparate specifice secției de Urologie, Pneumologie și Anatomie patologică, un laparoscop 3D, de ultimă generație și două ambulanțe.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 42 de luni și are un buget de 11,686 milioane de euro, din care din care Spitalului Județean de Urgență din Reșița îi revin peste 2,7 milioane de euro, iar peste 3 milioane de euro sunt alocaţi centrului  OncoGen din cadrul Spitalului Clinic Regional de Urgență Timișoara.

Articolul precedentMesajul unui polițist din Caraș-Severin, tată de fată: Credința și mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger
Articolul următorSună mobilizarea în Valea Domanului