Pentru al treilea an la rând elevii reșițeni se pot înscrie la cursurile școlii duale, o formă modernă de educație aplicată.

Oferta pentru învățământ dual în Reșița nu este deloc de neglijat, fiind scoase la concurs mai multe locuri și specializări. Elevilor li se asigură burse și stagii plătite de practică.

”Am crezut în școala duală și mă bucur că tot mai mulți veniți alături de noi. Vă mulțumesc tuturor celor care vă implicați în acest proiect pentru că nimic nu este mai important decât să putem să le oferim copiiilor noștri o pregătire corespunzătoare și un viitor. De astăzi au început înscrierile și vă încurajez, dragi părinți, să vă îndrumați copiii spre această formă de învățământ care s-a dovedit eficientă” a declarat primarul Ioan Popa, artizanul înființării școlii duale reșițene.

Primul an de înscriere la școala duală a fost unul de succes, înscriindu-se 123 de elevi pentru cele 160 de locuri disponibile, fără căutare dovedindu-se a fi locurile de strungar, unde nu s-a înscris nimeni. Cât privește anul școlar 2018-2019, numărul agenților economici care au decis să susțină școala duală este mult mai mare. Cât privește de specializările, elevii pot alege: sudor, operator CNC, electrician, lăcătuș, confecționer, instalator, tâmplar, zugrav, comerciant-vânzător, bucătar, ospătar și lucrător hotelier.

În recenta sa vizită la Reșița, ambasadorul Germaniei sublinia, de asemenea: „Mă mir și mă bucur de perspectivele învățământului dual la Reșița. E pur și simplu fain să constați că oamenii încep să priceapă cât de mare este potențialul uman atunci când e pregătit la un alt nivel. Dacă vreți investitori, atunci trebuie să aveți meseriași bine pregătiți. Sistemul dual este o unealtă pentru asta. La ora actuală, la Timișoara e un șomaj negativ, ceea ce nu poate exista pentru mult timp”, a afirmat ES Ralf Krautkrämer.

Articolul precedentIncendiu puternic la Ciudanovița, pompierii militari au salvat două pisici FOTO
Articolul următorSalvamontiștii le recomandă turiștilor care merg la munte să se ferească de trăsnete și fulgere