Protestul a fost anunțat de sindicate încă din ședința de Consiliu Local prin care s-a aprobat diminuarea salariilor tuturor angajaților cu 10 procente.

”Abrogați și plecați” scria pe una din pancartele pe care protestatarii o agitau, aseară, în aer însă nu împotriva lui Tudorel Toader sau a PSD, așa cum s-a consacrat această lozincă ci cu referire la hotărârea de consiliu local ce diminuează lefurile funcționarilor Primăriei Reșița. De altfel, la manifestare au fost foarte mulți lideri PSD, unul dintre ei fiind chiar inspectorul școlar Ionuț Gârtoi.

Cum primarul Ioan Popa nu era în localitate, la protestatari a ieșit consilierul local Hadrian Popescu, liderul grupului PNL din Consiliul Local.

Acesta le-a explicat protestatarilor că problemele vin de la Guvern, prin celebra ordonanță 114 și că, dacă nu s-ar fi luat această decizie, ar fi fost obligați fie să de afară dintre angajați, fie să nu plătească salariile în ultimele luni.

”Sunt angajați care, cu toate aceste tăieri, pentru că se adaugă și norma de hrană, vor pleca cu 50 și chiar cu 100 sau 200 de lei la salariu, dar recunosc că vor fi și situații în care venitul net ar putea scădea la unii angajați, însă altă situație nu există. Am fost întrebat dacă se va abroga respectiva hotărâre. Eu personal, chiar dacă se va pune în discuție așa ceva, voi vota împotrivă” a spus consilierul local.

Articolul precedentO grădiniță modernizată va fi ”demolată” de către două firme suspecte din Caraș-Severin, cu bani din PNDL VIDEO
Articolul următorGuvernul trimite ajutoare financiare de urgenţă în Caraş-Severin