Autoritatea pentru Administarea Activelor Statului va putea prelua bunuri mobile și imobile, în vederea stingerii creanțelor față de debitorii din portofoliu, printre societăți figurând și UCM Reșița.

Bunurile vor trece în administrarea AAAS la valoarea de piață, stabilită de un evaluator autorizat, și vor putea fi transferate, prin hotărâre de Guvern, în administrarea unei alte autorități publice centrale.

AAAS invocă, în expunerea de motive, numărul mare de societăți aflate în insolvență la care administratorii judiciari au propus stingera unor creanțe prin procedura dării în plată. Instituția este creditor majoritar sau și acționar și creditor majoritar la astfel de companii, printre care se numără UCM Reșița, CNMPN Remin Baia Mare, SNIF București sau Fortus Iași, iar legislația actuală permite preluarea unor active, dar nu și stingerea, în urma operațiunii, a creanțelor și nici nu reglementează procedura administrării și gestionării activelor preluate.

Inițiatorii consideră că proiectul de act normativ va avea o influență benefică în economie, prin diminuarea creațelor deținute de AAAS, prin reintrarea în circuitul economic al bunurilor sau prin dezvoltarea unor noi afaceri.

Articolul precedentCozmin Gușă: ”Partidul Realitatea TV este unul foarte puternic”
Articolul următorAutoritățile locale se pot împrumuta pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece