Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că Guvernul va oferi autorităților locale posibilitatea să acceseze împrumuturi de la Trezorerie pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece.

„Venim în sprijinul autorităților locale care au nevoie de finanțare pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. În acest sens, administrațiile locale pot obține împrumuturi în condiții avantajoase, din Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei”, a declarat, joi, în debutul ședinței Executivului, premierul Viorica Dăncilă.

Cum la Reșița sistemul centralizat nu mai funcționează, Primăria nu mai are această problemă, rămânând doar subvenția pentru cei care se încălzesc cu lemne. Dar nici aici nu sunt probleme prea mari având în vedere că, potrivit Biroului de Presă al Primăriei Reșița, anul trecut doar trei familii au solicitat acest ajutor.

Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, pe 29 septembrie, să elaboreze un act normativ care să prevadă, printre altele, la împrumuturile pe care UAT-urile le pot solicita pentru finanțarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

„Până la finele anului, unitățile administrativ-teritoriale pot solicita împrumuturi, în limita a 450.000 mii lei, pentru finanțarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Unitățile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, şi numai dacă la data depunerii documentației nu prezintă restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare. Documentele in vederea contractării împrumutului se depun până la data de 29 noiembrie 2018 la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice”, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Articolul precedentAAAS a pus ochii pe imobilele UCM Reșița
Articolul următorFamiliile defavorizate vor primi gratuit produse de igienă