După protestele din curtea combinatului și cele din fața Prefecturii, oțelarii de la TMK Artrom Reșița au participat, ieri, alături de colegii lor de la Slatina, la un miting în fața Guvernului. Reprezentanții sindicatelor au avut și o întrevedere cu reprezentnați ai ANAF și ai Executivului, în urma cărora au fost luate  decizii privind continuarea activității societății ce este vizată de sancţiunile impuse Rusiei.

 
Solicitarea sindicaliștilor de la TMK Artrom ca ANAF să deblocheze conturile companiei pentru a putea fi făcute plăți și livrări a fost acceptată de Guvern, însă întreaga activitate financiară a companie se va face sub supravegherea statului, pentru a fi evitată situația în care banii ar putea ajunge în Rusia.
 
Autoritățile vor elabora, în cel mai scurt timp, un plan de monitorizare a fluxurilor financiare pentru respectarea cadrului normativ european, iar în termen de 10 zile va delega, printr-un act normativ, un custode, un reprezentant al statului cu drept de veto în Adunarea Generală a Acționarilor TMK Artrom.
 
TMK Artrom are în România aproximativ 2.500 de angajați la Reșița și Slatina.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentProbleme de sănătate persistente în cazul multor persoane care au avut simptome severe de COVID
Articolul următorDouă rachete au lovit gara din Kramatorsk! Cel puțin 30 de morți