Un bărbat care a ucis o bătrână, în urma unui accident rutier, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare. Decizia a fost dată  de Curtea de Apel Timişoara, care a menţinut soluţia pronunţată de Judecătoria Reşiţa. Este una dintre cele mai dure pedepse aplicate de judecătorii români într-un dosar de ucidere din culpă.

Bărbatul, un şofer în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la închisoare după ce s-a urcat băut la volan. Acesta nu avea nici permis şi a accidentat mortal o femeie de 74 de ani.  După producerea accidentului, a fugit de la locul faptei şi a încercat să şteargă urmele, susţinând că la volanul maşinii era altcineva. În urma procesului judecat la Judecătoria Reşiţa, şoferul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, doi ani pentru conducere fără permis, doi ani pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei ani pentru fugă de la locul accidentului. În urma contopirii pedepselor a rezultat o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare.

„Pedeapsa este una mare. Se apropie de maximul special de şapte ani. Inculpatul, vecin cu familia victimei, a manifestat în tot cursul procesului penal o atitudine de dispreţ, jignindu-i în continuare şi nerespectând obligaţiile ce îi reveneau ca urmare a masurii arestului la domiciliu,”, a declarat Diana Cotuna avocat JGV şi Asociaţii.

În acelaşi timp, întrucât maşina nu era asigurată, Biroul Asiguratorilor de Vehicule din România a fost obligat să plătească daunele morale familiei victimei, daune materiale şi cheltuieli judiciare în fond şi în apel.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 109. Ședință foto cu inamicul global nr. 1
Articolul următorDNA lovește la vârful SRI. Maior și Coldea, cercetați penal. Dovada că Realitatea PLUS luptă pentru ADEVĂR