În perioada 14-20 septembrie a.c., polițiștii rutieri cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea creșterii siguranței rutiere și conștientizării conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când folosesc telefoanele mobile sau alte device-uri în timp ce conduc autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, participanții la trafic au fost verificați cu privire la purtarea centurii de siguranță și folosirea dispozitivelor de fixare, omologate, pentru copii.

Acțiunile s-au înscris în calendarul de operațiuni Roadpol pentru anul 2020,  desfășurate în mod simultan la nivel european, acestea intitulându-se ”Focus on the road” – ”Concentrează-te la drum!”.

În urma celor 116 acțiuni organizate pe parcursul întregii săptămâni pe drumurile publice din județ, au fost verificate peste 1.100 de vehicule, pentru abaterile constatate fiind aplicate 777 de sancțiuni contravenționale.

Dintre aceste sancțiuni contravenționale, 151 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 25 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul  și 11 pentru efectuarea de activități de natură a distrage atenția la volan.

Polițiștii cărășeni acționează în permanență pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice, aceasta reprezentând o prioritate pentru instituția noastră.

Conduceți prudent, respectând normele rutiere, pentru a ajunge în siguranță la destinație! 

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 72. Să votezi de două ori este FURT, dar acum s-a rezolvat!
Articolul următorALEGERI LOCALE 2020. Cum trebuie să pui ștampila pe buletinul de vot și când este considerat votul NUL