Dublu standard promovat de Viorica Dăncilă a reieșit și în urma ultimei ședințe de guvern atunci când a venit vorba de exploatarea turistică a Dunării.

”Săptămâna viitoare, Ministerul Turismului va semna la Călărași un contract de finanțare pentru construcția unui port turistic la Dunăre, în valoare de 86 de milioane de lei, pentru a stimula turismul în această zonă. Vrem să valorificăm cât mai mult potențialul turistic al Dunării, iar un port turistic la Călărași va stimula și dezvoltarea micilor afaceri în această zonă”.

Deși spune că ”vrem să valorificăm cât mai mult potențialul turistic al Dunării”, un proiect similar deja implementat la Moldova Nouă  așteaptă de mai bine de doi ani o hotărâre de Guvern pentru deschiderea unui punct de frontieră în acest punct de trecere a Dunării cu bacul, un proiect finanțat de Comisia Europeană prin fronduri transfrontaliere, IPA România-Serbia, hotărâre de guvern pe care politicienii o tot promit dar care, în fapt, nu mai vine.

Invitat la Oravița TV, prefectul Matei Lupu a declarat că astfel de lucruri el chiar nu le înțelege și că este optimist că hotărârea de Guvern va veni. Iar consilierul județean Mircea Teodorescu sugera că amânările și ”chichițele” găsite de MAI, în principal, de genul ”priza asta e prea sus sau prea jos” nu pot întârzia într-un asemenea hal deschiderea acelui punct de trecere a Dunării cu bacul. La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici – prezent la aceiași emisiune citată mai sus – a declarat că acest proiect nu va rămâne nefinalizat.

Cu toate acestea, la Moldova Nouă s-ar putea trece Dunărea cu bacul dacă Guvernul ar da acea hotărâre de guvern prin care să se înființeze punctul de trecere a frontierei…

”La început de mandat am decis să arătăm că Moldova Nouă poate dovedi “bărbăție” și am decis să resuscitez acest proiect și să spălam imaginea negativă a orașului nostru în față partenerilor și a finanțatorilor!
Așadar, am plecat încrezător la lupta:
➖ Ianuarie 2017 accesăm un credit în valoare de aprox 4.000.000 lei pentru a finanța construcția punctului vamal;
➖ Martie 2017 începem construcția punctului vamal și alimentarea cu energie electrică;
➖ 9 Octombrie 2017 finalizăm proiectul și putem spune …. o treaba pe cinste în timp record!!!

Reamintesc termenul finalizării: 9 Octombrie 2017!

Ce mai rămâne de făcut?

Consiliul Județean condus de PSD și Prefectura CS condusă de fostul Primar al orașului nostru, Matei Lupu trebuie să înainteze un proiect de Hotarâre de Guvern către Guvernul României condus de ….. PSD.

Simplu!!!

Ajungem astăzi, în 28 Iunie 2019:
❗❗❗După un an și nouă luni, adică 675 de zile nu au fost capabili să întocmească o simplă Hotarâre de Guvern.
❗❗❗Punctul vamal nu este funcțional și, în plus, am mai avut și cheltuieli suplimentare cu pază construcției (aprox. 10.000 lei pe luna).
❗❗❗ Ne reclamă partenerii din Serbia la finanțatori pentru incompetența și indiferență.
❗❗❗Pierdem oportunitatea dezvoltării turismului în Clisura … apropo … toți primarii din Clisura sunt membri PSD.

Concluzie:
➖ indiferență față de comunitatea noastră arătată de actualul Guvern, deși a fost votat masiv de cetățeni;
➖ sabotaj la adresa mea din partea Guvernului și prefectului, deși a fost primar al orașului nostru;
➖ dovadă clară că, deși am fost acuzat de înțelegeri “dubioase” cu PSD și exclus pe acest motiv din PNL, la minciunile aruncate în față colegilor creduli de către Baronul de Armenis, Marcel Vela, eu și Moldova Nouă nu avem sprijin din partea PSD. Din contra, se poate numi blocaj” scrie primarul Adrian Torma pe pagină să de facebook.

Articolul precedentCea mai titrată luptătoare, Alina Vuc revine pe saltea!
Articolul următorGest de suflet din partea unui mare sportiv. Cristian Chivu susţine campania ARPID Pacient, caut donator! De plasmă