Judecătorii Tribunalului Timiș au decis ca Ionesie Ghiorghioni, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, să fie eliberat condiționat din Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara.

De asemenea, magistrații au stabilit un termen de supraveghere până în anul 2022.

Totodată, Ionesie Ghiorghioni are mai multe obligații, printre care să se prezinte la serviciul de probaţiune Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat, în urmă cu trei ani, la șapte ani și patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, fiind încarcerat în februarie 2016. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a fost prins în flagrant de procurorii DNA Timișoara în timp ce primea mită în biroul său din sediul instituției 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract.

Potrivit rechizitoriului DNA Timișoara, în perioada 2013 –2015, Ionesie Ghiorghioni, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la omul de afaceri Valentin Armaşu, martor denunţător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro. Sumele de bani reprezentau 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) pe care firma le-a primit de la Consiliul Județean Caraș Severin. El a mai avut o condamnare și în dosarul lui Sorin Frunzăverde, în care ar fi amenințat diverși primari pentru voturi, dosar în care fostul lider PNL a primit o pedeapsă cu suspendare, din cauza stării sale de sănătate.

Ionesie Ghiorghioni a fost deputat PDL de Caraş-Severin în perioada 2004-2008, iar timp de şase ani a fost vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, fiind unul din apropiaţii fostului preşedinte al instituţiei, Sorin Frunzăverde.

Articolul precedentS-a aflat! Care sunt ultimii trei „dezertori” din PSD
Articolul următorPatru orașe înfloritoare din România au semnat Alianța Vestului, Reșița vrea și ea