Procuroru care a înfruntat-o pe Laura Codruța Kovesi, Doru Țuluș, a cerut Secției de Procurori a CSM să-i aprobe transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

În ședința din 13 noiembrie Secția pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi aprobarea delegării procurorului Doru Țuluș la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Potrivit Evz.ro acesta ar avea o vilă de lux la Snagov.

Doru Tulus si-a inceput cariera de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, de unde a promovat in functia de sef al DIICOT Cluj-Napoca. Ulterior, a ajuns la DNA, unde pana in anul 2013 a condus sectia II-a a parchetului. Acesta a fost schimbat din functie de Laura Condruta Kovesi si inlocuit cu Claudia Dumitrescu, potrivit Mediafax. La momentul numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea parchetului anticoruptie, acesta s-a aflat in capul listei cu procurori care au protestat fata de aceasta decizie a lui Victor Ponta, potrivit realitatea.net.

Care sunt cele mai importante dosare ale fostului procuror

Cel mai important rechizitoriu semnat de Doru Tulus este cel din dosarul Transferurilor, in care au fost anchetati Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea. In calitate de sef de sectie, procurorul Tulus a semnat si rechizitoriul dosarului Posta Romana in care Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv pentru coruptie. Procurorul Tulus a fost si cel care a confirmat rechizitoriul dosarului ICA-Dan Voiculescu, dosar in care fondatorul Partidului Conservator si al Trustului Intact a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, potrivit gandul.ro. Tot in calitate de sef a avizat trimiterea in judecata a dosarului Trofeul Calitatii, dosar in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. De asemenea, a contrasemnat dosarul Zambaccian in care Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare. La capitolul esecuri se numara dosarul in care l-a trimis in judecata pe fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, insa judecatorii au restituit dosarul la DNA, scrie Evz.ro.

Sursa foto: Realitatea.net

Articolul precedentCei 3 turiști dispăruți de joi pe Semenic au fost găsiți, nu au nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorLiderul unei grupări care fura din locuințe de lux din Banat a fost prins de polițiști