Meteorologii anunță că, cel puțin până la sfârșitul lunii noiembrie, vremea va fi extrem de schimbătoare. Vor alterna zile cu temperaturi de până la 18 grade Celsius cu perioade de ger autentic de iarnă.

Furtuna din Marea Neagră este una de excepție, iar un așa eveniment nu se va mai repeta prea curând în România, dar vom mai avea perioade de precipitații abundente. Până la sfârșitul acestei luni vor fi variații extreme ale temperaturilor. Mâine, vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioade, în partea de sud a țării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 17-18 grade. De miercuri, va avea loc un proces de răcire, iar în weekend urmează să se încălzească din nou. Azi și mâine, doar în jumătate de nord a țării se vor înregistra precipitații, iar de miercuri în toate zonele României va ploua. Evident, în zonele de munte precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va avea și el intensificări și se vor înregistra rafale de până la 80 de kilometri pe oră. Chiar dacă vom mai avea perioade cu temperaturi ridicate, cel puțin pentru această perioadă, ce s-a întâmplat în acest weekend ne arată că iarna este cât se poate de aproape”, a declarat pentru REALITATEA PLUS, Florinela Georgescu, directorul ANM.

Articolul precedentPoliția de Frontieră: Restricţii de circulaţie pe Podul Prieteniei (Giurgiu-Ruse), timp de 4 zile
Articolul următorBilanț IGSU: 79 de localităţi din 19 judeţe afectate de episodul de vreme rea – Unde s-au înregistrat cele mai mari probleme