Vineri, liderul unui trib Brazilian, Paulo Paulino Guajarara, a fost ucis. Acesta a fost prins de un grup de 5 persoane, afiliați exploatatorilor, care l-au împușcat. Împreună cu el mai era un membru al grupului „Gardienii Pădurii”, Laercio Guajarara,  care a scăpat deși a fost împușcat în spate. Paulo a fost împușcat în gât.  Evenimentul a avut loc la granița pădurii Amazoniene, în regiunea Arariboia din statul brazilian Maranhao.

Ministrul Justiției al actualului președinte de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro, pe numele său Sérgio Moro a declarat că poliția federală braziliană face momentan o anchetă a întâmplărilor. Acesta a comentat pe Tweeter următoarele: „Vom depune orice efort necesar pentru a-i aduce în fața legii pe cei responsabili de această crimă împotriva justiției”.

Vă amintim că la începutul lunii trecute cazul pădurarului maramureșean Liviu Pop a adus în atenția lumii aspectele violente ale meseriei acestuia. Cazul este departe de a fi închis. Fenomenul tăierilor ilegale este unul răspândit, Amazonul fiind una din zonele curtate de exploatatori. De-a lungul anilor, și România a avut aceleași probleme.

Articolul precedentSe schimbă garda la Timișoara. Spectacolul care aduce istoria în prezent
Articolul următorSorin Frunzăverde a încetat din viață