Ministrul Afacerilor Interne, care este și senator, a declarat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că social democrații au intenționat ca proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc să treacă tacit de Camera Deputaților. Marcel Vela i-a acuzat pe social democrați de “înțelgeri subterane” într-o perioadă atât de grea precum cea prin care trece România acum.

“Am urmărit evenimentul cu foarte mare atenție, toate acuzele, părerile și declarațiile PSD-ului că din cauza stării de urgență a trecut tacit. Acuză un coleg de-al nostru care fiind bolnav … au ajuns la o fază în care lideri ai PSD-ului au coborât în asemenea hal încât au acuzat un bolnav că e bolnav. Din punctul meu de vedere, cheia a fost la Birourile permanente ale Parlamentului, unde majoritățile sunt controlate de PSD, ALDE și UDMR. Părerea mea e că au intenționat să treacă în mod tacit acest proiect, nu a fost o întâmplare. Este încă o dovadă că PSD își vede doar interesul. Nu se explică altfel într-o perioadă de efort maxim unele partide să fie preocupate mai mult de înțelegeri subterane”, a declarat Marcel Vela, la „Legile Puterii”.

Ministrul Afacerilor Interne a lăsat de înțeles că parlamentarii UDMR ar beneficia în continuare de sprijinul PSD.

“Astăzi am votat si eu telefonic ca senator si am ramas oarecum mirat să vad că în continuare colegii de la UDMR votau pentru această lege si am avut această dilemă având în vedere că ei continuă cu susținerea probabil a celor de la PSD, chiar dacă nu a fost pe față”, a mai spus Marcel Vela.  

Articolul precedent11 decese în Mehedinți din cauza coronavirusului
Articolul următor Anunțul ministrului Vela despre ce se va întâmpla cu banii de pe amenzi