Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” și Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România trag un semnal de alarmă în legătură cu afirmațiile din spațiul public referitoare la subminarea capacității operaționale de intervenție a Poliției Capitalei prin legături ale lumii interlope cu polițiști din cadrul acestei structuri. Totodată, birourile reunite cer structurilor statului să dispună verificări, în urma cărora cei vinovați să fie trași la răspundere.

„Birourile Reunite ale Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” și Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România susțin lupta declanșată împotriva criminalității de către Ministerul de Interne, afirmată de premierul României, Ludovic Orban, și totodată stabilită de la cel mai înalt pol de putere al statului, de la nivelul Președinției României, a declarat purtatorul de cuvant, Cristian Ciocan. 

„Având în vedere:

– afirmațiile extrem de grave care au apărut în spațiul public referitoare la subminarea capacității operaționale de intervenție a Poliției Capitalei prin legături ale lumii interlope cu polițiști din cadrul acestei structuri, totodată afirmațiile referitoare la subminarea capacității manageriale și a autorității funcționale a directorului general al Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet, principalul-coordonator al Serviciului de Luptă Împotriva Grupărilor Violente;

– acuzele extrem de grave aduse directorului general-adjunct al Poliției Capitalei, care afectează, de asemenea, capacitatea de intervenție a celei mai puternice unități operative a Poliției Române, cu impact direct asupra a tot ceea ce înseamnă siguranța populației nu numai în București și nu numai a cetățenilor români, ci a tuturor cetățenilor care vizitează Capitala;

Ținând cont de toate aceste lucruri, precum și de consecințele extrem de grave pe care le au legăturile dintre polițiști și grupările criminale, Uniunea Militarilor și Polițiștilor «Mihai Viteazul» și Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor «Alexandru Ioan Cuza» susțin eforturile președintelui României, premierului României, ministrului de Interne, Marcel Vela, secretarului de stat, Bogdan Despescu, și șefului Poliției Române, Liviu Vasilescu, de asemenea ale comisarului-șef, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, pentru identificarea acelor persoane care au adus în această situație gravă Poliția București”, a mai transmis Christian Ciocan.

Totodată, potrivit realitateadinunpr.net, se cere ca toate structurile statului, începând cu Consiliul Suprem de Apărare a Țării și unitățile de Parchet competente, „să dispună verificări pentru ca această stare de lucru să fie stabilită, cei vinovați să fie trași la răspundere, iar Bucureștiul să fie redat cetățenilor, iar grupările criminale, alături de polițiștii implicați, așa cum sunt ei acuzați prin declarațiile colegilor noștri, să fie trași la răspundere”.

„Este extrem de grav că aceste lucruri s-au putut petrece. Vrem stabilirea în amănunt a tuturor polițiștilor implicați într-o atare stare de lucruri și, în mod evident, măsurile pe care legea română aflată în vigoare le dispune. Faptele sunt extrem de grave, în competența DIICOT-ului și în competența DNA-ului”, a completat Ciocan.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” este o persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, constituită în temeiul dreptului la liberă asociere, în conformitate cu art. 40 din Constituția României și cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații si fundații, cu modificările și completările ulterioare. 

UMPMV este formata din militari și polițiști activi și rezervişti din tot sistemul de securitate nationala: MApN, MAI, SRI, SIE, SPP și STS.

Asociația își desfășoară activitatea centrală în București și coordonează activitatea structurilor subordonate asociației pe întreg teritoriul României. UMPMV este condusă de generalul Gabriel Oprea.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedent100% TU DECIZI! Daniel Barbu, ministrul bătut cu roșii de protestatari. Demisie după o declarație halucinantă
Articolul următorÎn ce județe s-au deschis cele mai multe dosare penale pentru tăieri ilegale de lemn?