„Călătorește, crede, fii sănătos” se numește filmul realizat de Fundația Activity și realizat în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Acesta propune un itinerar pentru turismul religios care pleacă de la Oravița, cu mânăstirea Călugăra și biserica cu izvorul cu apă minerală de la Rusova Nouă, mânăstirile sârbești de pe Clisura Dunării. Pelerinul este invitate, apoi, să coboare prin Cazanele Dunării spre Mraconia și ctitoria lui Panfil Șeicaru de la Orșova, apoi să își întremeze puterile la Băile Herculane, să vadă icoana ”Sfânta Treime” de pe piatră de la mânăstirea Armeniș și se încheie cu prezentarea ”Voronețului Banatului”, biserica cu mozaicuri exterioare de la Glimboca.

În cadrul evenimentului Nadia Potoceanu, președinta Fundației Activity, spune că a fost realizat și un logo turistic al Banatului, care va fi și el prezentat publicului, într-o acțiune ulterioară.

Realizarea filmului, a workshop-urilor, a Târgului gastronomic și multe alte evenimente de promovare turistică s-au desfășurat în cadrul proiectului „Provocare și oportunitatea dezvoltării turismului în teritoriul nostru comun” finanţat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Valoarea totala a proiectului este de 231.640,50 euro.
Durata proiectului este de 14 luni, din 5 .05 2017. pană la 4.07 2018. Obiectivul general al proiectului este „îmbunătățirea standardelor de calitate a vieții în regiunea proiectului prin promovarea turismului tematic, susținerea și extinderea rețelei de cooperare durabilă între operatorii de turism din zona transfrontalieră și stimularea dezvoltării turismului”.

Articolul precedentDin nou pericol de inundații în județ
Articolul următorNoi avertizări de instabilitate atmosferică pentru Caraș-Severin