De astăzi, un băiețel de 15 ani din județul nostru are o inimă nouă. Și asta grație familiei unui puști de 14 ani din județul Bihor și echipei de transplant de la Târgu Mureș.

Echipa de specialiști de la Institutul Inimii din Tîrgu Mureș, coordonată de acad. prof. univ. dr. Horațiu Suciu (foto) confirmă că operația de transplant de cord de noaptea trecută a fost un succes.
Dr. Klara Brânzaniuc, managerul Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu Mureș a declarat, în exclusivitate pentru realitateademures.net că instituția medicală pe care o conduce “poartă o recunoștință enormă familiei donatorului, intervenția de astă noapte având particularități aparte, ținând cont de vârstele primitorului și donatorului”.
Intervenția de la IUBCvT Tîrgu Mureș a durat 6 ore, după ce cordul a ajuns la Tîrgu Mureș cu un zbor special SMURD, în jurul orei 19. Primitorul cordului este un tânăr de 15 ani din Caraș Severin, aflat de peste un an pe lista de așteptare pentru un transplant de cord.

Anterior, adolescentul a mai fost internat la Institutul Inimii din Tîrgu Mureș.
Donatorul este un adolescent de 14 ani din județul Bihor, declarat în moarte cerebrală după un accident stupid de bicicletă.
În urma obținerii acordului mamei pentru efectuarea prelevării de organe, ieri, echipe de medici din Oradea, București, Tîrgu Mureș și Cluj au prelevat cordul copilului, plămânii, ficatul, rinichii şi corneea.
Operația de noaptea trecută este al treilea transplant de cord realizat la Tîrgu Mureș în 2018.
“Este foarte important să conștientizăm cu toții importanța donării de organe, astfel încât transplanturile de cord să devină o rutină, pe măsura pregătirii excepționale a specialiștilor de la Institutul Inimii din Tîrgu Mureș”, a mai declarat, pentru realitateademures.net, dr. Klara Brânzaniuc, managerul Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant.

Articol realizat de Bogdan Brad de la Realitatea de Mureș

Articolul precedentConcediu cu peripeții pentru o bucureșteancă venită la tratament în Băile Herculane FOTO
Articolul următorPrimarul Felix Borcean discuții despre liniștea și curățenia orașului