Caz incredibil la Serviciul de Ambulanță din Caraș-Severin. Potrivit unor informații în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, șeful instituției, Adrian Truică, îi punea pe șoferii de pe salvare să îi urmărească… fosta iubită.

Mai mult, cu autospecialele care ar fi trebuit să fie transportați oameni bolnavi erau cărați brazi. Procurorii DIICOT au intrat pe fir, iar șeful Ambulanței e cercetat penal. Bărbatul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. A contestat măsura, dar fără succes. 

Povestea de dragoste dintre Adrian Truică și fosta sa iubită s-a terminat în februarie anul trecut. Atunci a început calvarul pentru femeie. Șeful Ambulanței Caraș-Severin nu a suportat despărțirea și a încercat o împăcare cu forța. Pentru că tânăra, mamă a unui copil minor, nu s-a lăsat înduplecată, Truică a amenințat-o că va publica imagini indecente cu ea și din acest motiv va pierde custodia copilului.

Bărbatul a continuat să o țină în teroare pe fosta sa iubită. La finalul lunii octombrie, spun anchetatorii, a urmat o acțiune de intimidare în trafic. I-a tăiat calea și a oprit-o cu forța pe stradă.

Ulterior, bărbatul a recurs la metode mai elaborate. A transformat instituția pe care o conducea în serviciul personal de investigații. Astfel, trei dintre subordonații săi, doi șoferi pe ambulanță și un medic, au început să îi urmărească fosta iubită și să încerce să o intimideze.

Procurori DIICOT și agenți de poliție judiciară au descins anul trecut în luna noiembrie la Serviciul de Ambulanță Caraș-Severin.

Ca urmare a perchezițiilor din Caransebeș și Reşiţa, cinci persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin. Adrian Truică a primit atunci control judiciar pentru 60 de zile, dar acesta l-a contestat în instanță. Judecătorii i-au respins plângerea, ieri. 

Corpul de control din cadrul Ministerului Sănătății a ajuns într-un târziu la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș Severin, însă nu există încă un rezultat al anchetei.

 

Potrivit unor surse, se pare că Adrian Truică a folosit ambulanța pentru nevoi personale încă din anul 2018. Acesta a cărat brazi de Crăciun cu autoutilitara și a creat, pe hârtie, mai multe apeluri ficitive pentru a justifica aceste drumuri. 

Articolul precedentRomânii vor avea buletine noi cu cip, de anul viitor. Ce riscă cei care vor opta pentru un buletin fără cip
Articolul următorEminescu omagiat la Palatul Cultural