Gheorghe Mărmueranu, fost director al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), susține că seismul catastrofal din 4 martie 1977 a fost total atipic și n-ar trebui inclus în calculele privind ciclicitatea marilor cutremure produse în România.  Într-o intervenție la Realitatea Plus, cunoscutul seismolog a vorbit și despre zonele de risc din București.

„Pantelimon este nou, în partea sunt de asemenea construcții noi, Drumul Taberei este departe de a fi o zona de risc. Centrul Capitalei nu este nici el în întregime vizat, este vorba de niște plombe de clădiri vechi. Zonele de risc major în caz de seism sunt cele din părțile de est și nord ale Capitalei, acestea sunt zonele cu ape, lacuri și râuri. (…) De aceea, trebuie să ținem cont și de faptul că un seism se manifestă diferit la o zona la alta a Bucureștiului”, a precizat Gheorghe Mărmureau.

Pe de altă parte, profesorul inginer specializat în mecanică seismică și structurală a precizat că ceea ce s-a întâmplat în ziua de 4 martie 1977 reprezintă un capitol aparte chiar și pentru cercetătorii români. „Nimeni nu se aștepta la cutremurul din 1977, a fost absolut atipic și vă rog să mă credeți că nu am găsit o explicație de ce s-a produs atunci. A fost un seism la mare adâncime, de aceea efectele s-au resimțit pe o suprafață foarte mare”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Articolul precedentMama copilului abuzat în toaleta școlii a făcut mărturii terifiante: A intrat peste el un băiețel, vă închipuiți ce s-a făcut
Articolul următorKlaus Iohannis, decizie importantă în privința programului „Anghel Saligny”. Președintele a semnat decretul