Secţia de Cardiologie a Staţionarului 2 de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa a fost reabilitată complet grație unei acțiuni demarate de voluntarul Lili Gherle, acțiune denumită ”adoptă un salon” prin care cerea ajutorul oamenilor de bine pentru a da, pe banii lor, o față umană saloanelor din secția de Cardiologie a Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență.
”Am venit imediat în întâmpinarea acestei acțiuni, pe care o socot extrem de bună și de importantă și am adoptat și eu un salon și nu numai. M-a impresionat dimineața, când m-am dus să încep să lucrez la salonul adoptat, numărul mare de voluntari care veniseră în fața spitalului să dea o mână de ajutor” a explicat Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean, unul dintre voluntarii acestui proiect.
Proiectul „Adoptă un salon” a mobilizat comunitatea din Reşiţa şi din împrejurimi, aşa încât zeci de voluntari de la Crucea Roşie, Jandarmerie, studenţi şi oameni de rând au contribuit cu bani, materiale de construcţii sau mână de lucru pentru renovarea Secţiei de Cardiologie a Staţionarului 2, de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa.
„Am ajuns la finalul misiunii noastre. Acum simt emoţiile, bucuria, satisfacţia lucrului bine făcut, într-un timp foarte scurt. Pot să spun că oamenii au sărit, cu mic, cu mare şi ne-au ajutat. Doar prin credinţă, solidaritate şi generozitate am reuşit. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi le-au dat o şansă bolnavilor. A fost o muncă titanică, cinci zile în care s-a muncit extraordinar de mult, timp în care s-a dat cu şpaclul, cu bidineaua, s-au acoperit găurile şi crăpăturile, s-a făcut curat şi aşa mai departe”, a afirmat iniţiatoarea campaniei, Liliana Gherle.
Voluntari de toate vârstele au răspuns prezent proiectului iniţiat de Liliana Gherle şi fiecare s-a implicat după puteri, fie că a făcut curăţenie, fie că a văruit sau a pictat, pentru a transforma Secţia de Cardiologie.
„Sunt foarte mulţumită de ceea ce a ieşit. Când am început, nu m-am gândit că va fi atât de bine. A ieşit perfect, mult peste aşteptările mele. Mă bucur că avem astfel de oameni în Reşiţa. S-a muncit enorm, chiar şi 14 ore pe zi. Au fost oameni minunaţi, indiferent de vârstă ori de statutul social. Au fost, toţi, o echipă. De acum, oamenii care vor fi internaţi aici vor găsi condiţii mult mai bune”, a subliniat medicul Ilona Voina.
Iar toată munca voluntarilor a fost încununată de picturile micuței Maia Truțulescu, cea care a dat, prin pictură. viață pereților saloanelor și secției.