Ieri, în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală, aflați în timpul serviciului pe DJ 585, între localitățile Biniș și Doclin, au identificat un atelaj format din tractor și remorcă, încărcată cu material lemnos, ambele răsturnate în afara părții carosabile.

Conducătorul atelajului este bănuit că ar fi tăiat ilegal materialul lemnos și ar fi condus vehicului fără a avea permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului.

Din verificări, a fost identificat conducătorul tractorului, un bărbat de 50 de ani, din Doclin, bănuit că după ce ar fi tăiat de pe picior, mai mulți arbori de diferite esențe dintr-o zonă împădurită aparținând  unui localnic, împreună cu acesta i-ar fi fasonat și încărcat în remorcă, cu scopul de a-i transporta la domiciliul acestuia.

De asemenea, pe drumul de întoarcere, s-ar fi rupt o roată de la remorcă, întregul atelaj răsturnându-se în afara părții carosabile, fără ca cineva să fi suferit vătămări corporale.

În continuare, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultând o concentrație de 1,22 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză avea permisul de conducere reținut, iar tractorul și remorca nu erau înregistrate sau înmatriculate în circulație.

Întreaga cantitate de material lemnos, de 3 metri cubi, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și predată în custodie Ocolului Silvic Bocșa Română.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori, conducerea  unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Articolul precedentAtenție!!! șoferi, e închisă circulația pe străzile Cireșului și Petru Maior
Articolul următorAșa arată harta puterii de cumpărare a românilor pe județe!